Daarom de Biespas

Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Waarom? Omdat het een uniek natuurgebied is waar we graag nog veel langer van willen genieten!

Het onderhoud en behoud van de Biesbosch is hard nodig. Jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers er vertier en ontspanning. Het is dus van belang dat er genoeg informatie en recreatie aanwezig is én dat deze voorzieningen up-to-date, schoon en onbeschadigd zijn. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zetten zich, samen met een aantal partners, in voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud van het natuurgebied en recreatievoorzieningen.

De Biespas doelstelling

Het doel is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. De realisatie van deze doelstelling vereist tijd, aandacht en financiële middelen. Dat laatste staat onder druk doordat de overheid zich hieruit steeds verder terugtrekt. Dit heeft op langere termijn grote gevolgen voor de kwaliteit van voorzieningen, het toezicht en de handhaving binnen het natuurgebied.  Om de ‘Biesbosch belevenissen’, zoals (zelfstandige) vaartochten, rondvaarten, fietstochten of wandelingen, te waarborgen wordt er gezocht naar andere inkomstenbronnen. Met vijf verschillende projecten – samengevat onder de naam ‘De Biesbosch verdient het’ – worden er inkomsten gegenereerd. Daarover lees je hieronder meer.

De Biesbosch verdient ‘t

Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zochten samen naar nieuwe inkomstenbronnen. Met vijf projecten samengevat onder de naam ‘De Biesbosch verdient het’ worden inkomsten gegenereerd ten behoeve van het onderhoud en de ontwikkeling van voorzieningen voor recreatie, educatie en ondernemerschap. De Biespas is daar één onderdeel van en spreekt direct de bezoekers, omwonenden en liefhebbers van de Biesbosch aan. Met de Biespas dragen zij direct bij aan het behoud van dit unieke natuurgebied, zodat de Biesbosch ook in de toekomst optimaal beleefd kan worden.