Biespas

Met de Biespas spreken we mensen aan die het behoud van de natuur net zo belangrijk vinden als wijzelf. Dáár draag je als Biespashouder in de eerste plaats aan bij. Als bedankje genieten Biespashouders van allerlei voordelen en acties. Lees hieronder alles over het belang van de Biespas, de missie van de betrokken organisaties en de rol en voordelen van de Biespashouders.

De Biespas: Hét donateursprogramma

De Biespas is het donateursprogramma van Nationaal Park De Biesbosch en tevens een fysieke pas voor donateurs. De zogenaamde Biespashouders steunen het Nationaal Park en dragen bij aan het behoud van goede voorzieningen, zoals informatieborden, wandel- en fietspaden en aanlegsteigers. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zetten zich door middel van de Biespas samen in voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud van het natuurgebied en de bijbehorende recreatievoorzieningen. In ruil voor hun steun genieten Biespashouders allerlei voordelen, waarover hieronder meer.

De Biesbosch toegankelijk voor iedereen

Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Dat is hard nodig, want jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers vertier en ontspanning in de Biesbosch. De realisatie van het hierboven genoemde doel vereist tijd, veel aandacht én financiële middelen. Dit laatste komt onder druk te staan omdat de overheid zich hier steeds verder uit terugtrekt. Het Parkschap en Staatsbosbeheer zoeken, samen met diverse partners, daarom naar andere inkomstenbronnen. Met vijf verschillende projecten – samengevat onder de naam ‘De Biesbosch verdient het’ – worden er inkomsten gegenereerd. Deze komen direct ten goede aan het gestelde doel, door de ontwikkeling en het onderhoud van educatie, recreatie en ondernemerschap. Daar is ook de betrokkenheid van bezoekers voor nodig: met de Biespas dragen ze hier direct aan bij. Samen houden we de Biesbosch zo ook in de toekomst beleefbaar! Lees verder

Biespashouders een streepje voor

Als dank voor jouw bijdrage (jaarlijks slechts €15,-) heb jij een streepje voor. Je geniet een jaar lang van extra voordelen en privileges, zoals:

  • Exclusieve Biesbosch belevenissen, zoals een tocht met de boswachter.
  • Kortingen op bootverhuur, rondvaarten, horeca of andere Biesbosch uitjes
  • Exclusieve mailings met tips en inspiratie. Zoals: alternatieve (wandel)routes voor natuurliefhebbers, tips voor (activiteiten met) kinderen, en aandacht voor natuurfotografie en fotowedstrijden.

De Biespas bestellen

Bijdragen aan een beleefbare Biesbosch? Bestel jouw Biespas!
Na activatie ontvang je elk kwartaal updates over unieke voordelen, exclusieve activiteiten en seizoengebonden belevenissen.

Een natuurgebied van wereldklasse!

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied van wereldklasse. Het is bijvoorbeeld het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa! Je vindt er daardoor veel kreken en ruige wilgenvloedbossen. De bever is de bekendste Biesbosbewoner en tevens de mascotte van het gebied. Maar ook de vos, boommarter en Noordse woelmuis kan je er tegenkomen, net als allerlei verschillende vogels. Lees hier meer over dit bijzondere natuurgebied.