Biespas

De Biespas stopt

Eind 2016 lanceerde Nationaal Park De Biesbosch het donateursprogramma De Biespas, een initiatief van Parkschap NP De Biesbosch en Staatsbosbeheer.

Biespashouders betalen een jaarlijkse bijdrage en ontvangen een fysieke Biespas waarmee zij voordelen genieten. Met hun donatie dragen zij bij aan het behoud van recreatieve voorzieningen in de Biesbosch.

Ondanks de enthousiaste ontvangst van De Biespas direct na de introductie is voldoende succes uitgebleven. Het aantal verkochte en geactiveerde Biespassen blijft sterk achter bij de verwachtingen. De initiatiefnemers hebben daarom besloten om per 1 september 2018 te stoppen met de verkoop van de Biespas. Huidige Biespashouders kunnen tot 31 december 2018  gebruik maken van de voordelen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen over (het beëindigen van) de Biespas.

Staat jouw specifieke vraag er niet tussen? Je kunt je vraag stellen via info@biespas.nl of telefonisch via 088-1717800. Na 31 december 2018 kun je dit doen via marketing.biesbosch@dordrecht.nl of 078-7705386.

Ik heb mijn Biespas verlengd en een automatische incasso afgegeven. Wordt deze automatisch gestopt?

Ja, de machtiging wordt beëindigd en de automatische incasso wordt per 1 september 2018 stop gezet. Je hoeft hier niets voor te doen. Over het stopzetten word je per e-mail op de hoogte gebracht.

Jullie hebben mijn gegevens. Wat gaan jullie daarmee doen?

De gegevens van alle Biespashouders worden op 1 juli 2019 verwijderd uit onze systemen. Tot die tijd bewaren we de gegevens om eventuele vragen van Biespashouders te kunnen beantwoorden.

Ik heb mijn Biespas onlangs geactiveerd en het jaar is nog niet om?

Jouw bijdrage aan de Biesbosch is heel belangrijk geweest. Je donatie is goed besteed aan diverse projecten (zie hieronder). Je hebt nog tot 31 december 2018 om van de pas gebruik te maken en te genieten van de voordelen. Bovendien krijg je in november een extra benefit.

Waaraan is het geld van de donaties besteed?

Het geld dat in de afgelopen twee jaar is ingezameld met de verkoop van Biespassen is besteed aan het in stand houden en opknappen van recreatievoorzieningen. Met de donaties van de Biespashouders werden diverse projecten mede mogelijk gemaakt. Zo werd met de Biespas een bijdrage geleverd aan het schoon en zomerklaar maken van de recreatiestrandjes in de Brabantse Biesbosch. In de Hollandse Biesbosch werd bijgedragen aan een geheel nieuw informatiebord, waarop niet alleen een plattegrond te vinden is, maar waarop ook staat aangegeven wat er in de Biesbosch te doen is en wat de regels zijn in het nationaal park. Er werden wandelroutes opgeknapt door paaltjes en routebordjes terug te plaatsen die door vandalisme waren vernield of verdwenen. Tevens leverde de Biespas een bijdrage aan de vervanging van een zonnepaneel van de elektrische rondvaartboot de Sterling. Tot slot wordt een deel van de donaties gereserveerd voor het vervangen van een verweerd en versleten speelobject voor kinderen.

Is er een andere manier om te doneren aan de Biesbosch?

Je kunt de Biesbosch steunen via het Beleef & Geef De Biesbosch Fonds, onderdeel van Biesbosch Streekfonds.

Door welke organisaties is de Biespas bedacht / opgericht?

De Biespas is een initiatief van Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer. Het Parkschap is een bestuurlijke samenwerking tussen de gemeenten Dordrecht, Werkendam en Drimmelen.

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens?

Log online in om jouw gegevens aan te passen. Klik hier op ‘Profiel aanpassen’ en je kunt eenvoudig je gegevens wijzigen.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?

De privacy van onze pashouders dragen wij hoog in het vaandel. Wij gaan uiterst vertrouwelijk om met persoonlijke informatie en zullen deze nimmer vrijgeven aan derden. Wij gebruiken persoonlijke informatie uitsluitend om leden te inspireren met tips, weetjes en acties over de Biesbosch en de voordelen waar ze aanspraak op kunnen maken. Kortom, alles om de Biesbosch belevenis te verbeteren. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, informeren wij per email, post, sms, app of telefonisch. Tevens houden we graag periodiek contact voor feedback of onderzoeksdoeleinden, met als doel het donateursprogramma te optimaliseren. Pashouders kunnen te allen tijde hun persoonlijke informatie aanpassen door in te loggen op het persoonlijke account. Ook kunnen zij zich op elk moment uitschrijven voor de mailings, onderzoeksbenadering en/of het volledige programma.

Wat zijn de algemene voorwaarden van de Biespas?

Bekijk hier de algemene voorwaarden van de Biespas.