Speciale kinderactiviteiten in de Biesbosch

Kom deze herfst met de kinderen naar de Biesbosch, er is altijd wat te beleven.  

In de herfstperiode is er genoeg te beleven voor kinderen! Biesboschcentrum Dordrecht organiseert verschillende kinderactiviteiten. Voor data, prijzen en meer informatie, kun je terecht op de website.

Herfst.. daar ben je..

Tijdens deze excursie ga je met een gids op pad om het typische herfstgevoel te ervaren. De herfst heeft zoveel moois te bieden: prachtige kleuren, vallende bladeren, paddenstoelen, spinnen en webben. De gids neemt je mee en laat al het moois zien en beleven.

In het spoor van de bever

Onder leiding van een gids maak je een wandeling langs de omheining van het BeverBos en wandel je door het griendpad, waarbij je uitzicht hebt op een beverburcht. De gids vertelt je van alles over deze knagers en hun leefomgeving. Daarnaast bestaat er een grote kans dat je sporen van bevers vindt. Laarzen of stevige schoenen en een lange broek zijn noodzakelijk.

Braakballen pluizen

Sommige (roof)vogels braken een zogeheten braakbal uit. Hierin zijn alle niet-verteerde voedselresten die de vogel heeft gegeten terug te vinden. Dit zijn botjes van een muis, resten van insecten of veren en haartjes die zijn overgebleven nadat bijvoorbeeld  een uil zijn hapje heeft genuttigd. Ook kleinere vogelsoorten zoals ijsvogels produceren braakballen. Hierin vind je vooral visgraten. Pluis deze uit en onderzoek wat ze gegeten hebben. Kun jij zien van welke vogel de braakbal is?

Vetbollen en pindasnoeren maken

Verwen vogels in de winter met iets lekkers! Maak onder leiding van Biesboschgidsen zelf pindasnoeren en vetbollen. Aan het eind van de activiteit mag je de traktatie voor vogels mee naar huis nemen om deze in de tuin of aan het balkon te hangen.

Kijk voor een overzicht van alle kinderactiviteiten in de Biesbosch op de activiteitenkalender en meld je aan!

 

Om de voordelen van deze actie te bekijken moet je inloggen. Heb je nog geen Biespas? Bestel hem hier!


Delen: