Niet beschikbaar

Helaas, deze excursie heeft al plaatsgevonden. Bekijk snel de andere leuke voordelen.

Exclusieve activiteit: Excursie naar de zalmhaal

Ga terug in de tijd met de ontdekkingstocht naar de Zalmhaal

Exclusief voor Biespashouders wordt er op zaterdag 13 oktober een kleinschalige excursie aangeboden naar het Zalmhaal onder leiding van Wim van Wijk, welke midden in de Biesbosch woont.

Zijn ouders, grootouders en overgrootouders hebben hier ook gewoond en gewerkt. Zij verdienden de kost op een manier die helemaal bij de Biesbosch paste: als visser, boer en jachtopziener. Wim schreef diverse boeken over de Biesbosch, zoals o.a. ‘Heden en verleden van zalm en zegen’ in de Biesbosch.

Aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw was er een grote zalmvisserij bij de Kop van ’t Land gevestigd. Met behulp van paardenkracht en stoommachines en door middel van enorme netten (zegens), werd de gehele breedte van de rivier afgesloten en bevist. Op deze wijze werden soms meer dan 100.000 zalmen per jaar gevangen. Van deze visserij-inrichting zijn nog enkele karakteristieke elementen bewaard gebleven zoals de windas, waarmee de zegen door een paard uit het water getrokken werd.

Het voordeel
Met een klein gezelschap vertrek je vanuit Biesboschcentrum Dordrecht met een pontje, de Grienduil, naar de Ottersluis waar Wim jullie opwacht en meeneemt naar de Zalmhaal.

Let op: deze unieke ervaring is enkel toegankelijk voor Biespashouders.

Om de voordelen van deze actie te bekijken moet je inloggen. Heb je nog geen Biespas? Bestel hem hier!


Delen: